søndag 7. desember 2008

Dagen derpå, luksuskveldsmat og award!

I går var det julebord med samboerens jobb. Jentene har derfor vært hos besteforeldre fra i går formiddag til i ettermiddag. Det er LENGE siden vi har vært uten begge jentene her hjemme, og det blir så tomt og rart med én gang de er hentet. Så blir jeg helt sånn "hvordan skal jeg få gjort mest mulig ut av disse få timene?!?", og farer rundt med støvsuger, maser og tenker handlelister. I går ble det allikevel ganske rolig. Husvasken tok vi riktignok, men den store handleturen ble erstattet med hjemmekos i form av kaffe, tv-sport, aviser og småpusling frem til julebordet startet.

Julebordet var en grei affære, med bra mat, hyggelige folk, innleid stand up-komiker og 16-manns orkester. Jeg tok konsekvensen av at vi bor litt i gokk, og kjørte. Aj, hvor dejligt at sette seg inn i bilen når man er lei, og kjøre til døra når det er -7 grader ute og 15 slagsmål i Oslo sentrum (ref Aftenposten)! Lokalene vi var i hadde nok tatt finanskrisen på alvor og skrudd ned på fyringa. Jeg var derfor kald hele kvelden, og lykken var stor når jeg kunne tappe et varmt bad og tine frosne tær og lese Magasinet klokka to i natt - hva kan man ikke finne på når man er barneløs neste morgen!

Jentene har pyntet hvert sitt pepperkakehus i helga, og resultatene ble disse fine her, som nå pynter opp på skjenken:
Den observante leser vil legge merke til at noe pynt mangler på huset til høyre, ettersom en liten mus ved navn Thea ikke klarte å motstå fristelsen :)

Dagens kveldsmat ble en slags tapas light - råstekte potetskiver, chorizo, nybakt foccacia og hjemmelaget aioli. Digg, digg, digg! Bra dagen-derpå-mat, selv for den som har kjørt hjem fra festen. Bare det å være oppe til halv tre er nok til å sette ut meg dagen etter ;)

I samme sleng må jeg tipse om dette lekre flaksaltet fra Santa Maria, deilig store flak i en skikkelig flott boks:

Jammen har det ikke ramlet inn en award i helga også - takk for den Bjørkely!

Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold!

Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte,og formålet er å finne og å være venner.
De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse.
Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg.
Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse!
Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere,som igjen må velge seg åtte nye.
Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres.
Awarden skal altså gis videre til 8 andre, og min liste denne gang blir som følger:
Nå som denne awarden har reist rundt i blogglandia en stund er det godt mulig noen av dere har fått den fra før, men det regner jeg med dere tåler ;)
Den godeste Snåta har også tagget meg tidligere i uken, med en utfordring om å fortelle 6 (u)interessante ting om meg selv. Ikke noen lett sak, synes jeg, men la gå da:

* har vært sammen med samboeren i 12 år, men har ikke kommet så langt at vi har giftet oss...enda...
* er utdannet innenfor matfaget, produksjon "fra jord til bord", og jobber med mikrobiologi
* sist leste bok: The house at Riverton/Kate Morton - herlig historie!
* synes damehåndball er skikkelig nitrist, mens det virker som alle andre rundt meg heier og følger med
* går ALDRI i joggebukse utenfor gårdsplassen eller gata vår, men har gjort et unntak i dag
* får flere grå hår for hver dag som går, også jeg som ikke liker å farge håret...

Denne utfordringen har jeg også sett hos veldig mange den siste tiden, så her sier jeg enkelt og greit at vil du ha den, så ta den!

Ha en strålende uke!

7 kommentarer:

Emmeline sa...

Heisann og hoppsann. Først og fremst gratulerer med flott award og tusen takk for at du sender den videre til meg;) For det andre høres julebordet ut som et skikkelig ISKALDT julebord, men jeg skjønner godt at det må være deilig å kunne legge seg i badekaret midt på natten. Typisk sånn man gjør når man ENDELIG har ungefri. Ungene mine begynner å bli så store at man på en måte ikke trenger å følge med på dem og heller aldri får helt fri. Noen ganger lurer jeg på om det kun er meg som går for å legge meg på en fredagskveld...Resten av gjengen er liksom våken i sengene sine!Nei nok mas fra meg.Koselig pepperkakehus og søte adventspresanger som har fått vært med i badekaret. Sjarmerende;)

Anne sa...

Hei:) Kunne tenke meg å lage foccacia brød, har du en enkel oppskrift og dele? Anne.
Ps, min mann var på gigantjulebordet i går, det var akkurat slik media beskriver det.. huff og huff..

mali-mo sa...

Tusen tak for awarden!

Har trålet butikkene etter Drømmehagen, men det er nok flere barn enn våre som er begeistret, for det er tomt overalt ;/ Jaja, det kommer nok noen i hyllene etter jul!

Her har vi hatt 2-årsdag idag, og stor ståhei og jubel. Var på julebord på fredag jeg, og kjenneer meg faktisk litt sliten ennå, så et heidundrende brsdagsselskap idag tok resten av kreftene gitt ;)

Tapasen så herlig ut, sånne småretter er absolutt en av mine favoritter. Og pepperkakehuset var utrolig sjarmerende! Har ikke kommet så langt her, men noen hjerter og ender (!) har vi fått bakt ;)

Anka sa...

God kveld. Høres ut som du har kost deg i helga tross litt frysing men det løste du jo fint;) I kveld har jeg mannefri fram til i morgen kveld. Har pyntet pepperkakehus med ei vennine og må si jentene dine er flinkere enn oss, hehe. Men gøy var det! Tuuusen takk for koselig award. Hyggelig oppmerksomhet vi kan gi til hverandre. Takk, takk:) Ha en fin uke.

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

TUSEN TUSEN TACK!!!

Jag driver & jobbar med att lägga upp awarden nu, det tar sin tid för mig & ber om ursäkt för det....

Miljoner klemmer

Bjørkely sa...

Hei hei!

Den der tapa light så nam-nam ut! :)
Tror jeg blir å herme og lage det på fredag. Det så så godt ut

Snåta sa...

Tusen takk for awarden:-)

Og fortsatt god førjulsstemning. Jeg blir i god julestemning når jeg er innom bloggen din. Og i morgen skal jeg kjøpe blomster m.m og pynte til jul:-)