onsdag 3. juni 2009

GPP og bruktfunn fra jobben

Det har blitt juni, og de siste par ukene har rast avgårde uten at blogging har vært et tema, egentlig. Det blir lite tid foran pc'en når det er lyse og varme lange dager. Men nå er det kaldere igjen og den gode gamle vinden er tilbake, og i motsetning til hvordan det var på 2. pinsedag, er det i dag ikke aktuelt å sitte med hjemmekontor på verandaen klokken ti om kvelden...
Her er et orkidéprosjekt som endelig ser ut til å gå riktig vei igjen. Vanligvis har jeg utrolig grønne fingre her hjemme når det kommer til orkidéer; de blomstrer og koser seg, og kommer med nye grener støtt og stadig. Denne på bildet var en tur innom kontoret på jobben for et halvt år siden, og tok nær sin død av det. Alt av blomster falt av, etterhvert visnet også bladene. Jeg tok den med hjem, klippet av rubbel og bit bortsett fra et ørlite nytt blad på tur opp, og satte den i sørvinduet. Nå har den jammen kommet seg fra sin nær-døden-opplevelse, og mor er så stolt!

Apropos jobb har vi der hatt århundrets ryddeaksjon de siste ukene. På et gammelt universitetsinstitutt med plenty av lagringsplass rekker man å samle MYE på de sikkert femti årene det må være siden forrige aksjon av samme format. Alle måtte være med på å tømme flere kjeller- og loftsrom for lassevis med gammelt laboratorie-, glass- og matproduksjonsutstyr, og det meste skulle kastes. Noen av oss hadde mer fremtredende loppisgener enn andre, og var mer ivrige på å snoke gjennom kasser enn å faktisk få dem i containeren ;) Kontoret fikk seg litt pynt, og jeg kom hjem med en osteklokke, en fin gammel glasskolbe og noen petriskåler i glass. Bruksområde er ikke avklart for alt, men "kjekt å ha som sikkert kommer til nytte en vakker dag" er det iallefall :) Ellers er jeg fortsatt superfornøyd med tallerkenhylla mi :) Fikk imidlertid en overraskelse da jeg skulle lukke skyvedøra til kjøkkenet for å slippe å høre oppvaskmaskinen her en dag. Hadde jo ikke tenkt på at den døra befinner seg i veggen bak hylla... Hallo! Heldigvis har vi ikke skrudd inn i døra, men skruene ligger midt i et stort speil i midten av døra og butter i de siste 15 cm av døra når den dras ut. Altså må hylla ned igjen en tur, og skruene kappes av noe. Det var litt slit å få dem skrudd inn første gang ettersom man må få inn skrutrekkeren i en vinkel, så det blir nok et TTT-tilfelle her... Dagens kveldsdigg: Moreller - nammenam!

3 kommentarer:

Bjørkely sa...

hei hei!
Kjenner meg så igjen i det du skriver at dagene flyr i vei nå...

Jeg har nok også blitt å snoket litt rundt i alle eskene! :)

Blomster i hagen sa...

Hei og tusen takk for tipset. Den er absolutt et godt alternativ, spesielt i hvit.

God torsdagskveld

Anka sa...

Fine bilder du har tatt. Gøy å få liv i "slitne" planter:-) Nå fikk jeg lyst på moreller... Kjæresten min er på benser'n nå for å kjøpe popkorn. Film nå kl 21 som jeg tror jeg vil like men ikke så poppis for min kjære, hehe. En jentefilm med andre ord:)