søndag 5. oktober 2008

Pysselinspirert og ut på tur!

Vi har vært på en liten skogstur i dag. Inspirert av pyssel (som det så koselig heter på svensk) på den svenske bloggen Dagarna dro vi på jakt etter rognebær for å træ på snøre og ha som høstpynt. Vi skjønte fort at sesongen egentlig er over, de fleste trærne hadde verken bær eller blader. Men vi fant da litt, samt noen få kastanjer.

Det har regnet ganske heftig de siste dagene, og bekken vi tenkte å krysse hadde gått over sine bredder. Det gikk greit for oss som hadde fjellsko og cherrox, men for far i huset med joggesko ble dette en utfordring.
Han foretrakk likesågodt å vasse barbeint, med Thea i meis på ryggen. Ikke dagligdags i oktober, men den beste løsningen var det nok :)

Thea var veldig flink til å gå i dag, og travet avgårde et langt strekke både før og etter litt hvil i bæremeisen.
Nesten hjemme igjen traff vi på venninne Viktoria, og hun ble med på pyssel. Ritkig så fine rognebærsnører laget de, som de skal pynte med på rommene sine :)

Jeg sitter på kjøkkenet og blogger, og nyter lyden av barn som leker i 2. etasje, ett barn som sover ute (altså fravær av lyd) og en mann som etter å ha ryddet i garasjen og satt vekk alle utemøblene for sesongen, nå vasker bilen! En herlig duft av fårikål begynner å spre seg på kjøkkenet, og jeg avslutter nå for å ta opp litt plommer fra fryseren som skal bli til en herlig smuldrepai-dessert! Nyt siste rest av helga alle dere også!

3 kommentarer:

Anita sa...

Ser ut som dere har kost dere ute, det har vi også og nå regner det, så vi kom akkurat inn i tide! Ser forresten ut som du skal ha det samme til middag som oss! Yamy! Gleder meg masse! Kos dere videre!

LISBETH---<-@ sa...

Hei på deg! Så herlige bilder da! Her har det ikke vært vær for tur i helgen. Vind og blæst og dermed kosetid innendørs.
Vi får ta det igjen.
Ha en herlig dag.
Klem

Anka sa...

Så koselig tur! Når jeg leser Siste del av innlegget ditt skjønner jeg at jeg har mye å se frem til i fremtiden:) Håper for i kålen smakte. Ha en fin Mandag.