tirsdag 30. juni 2009

Siste junidag

Svusj, så var juni over! Dagene raser avgårde som vanlig, og fra i morgen av er det faktisk juli. Før man har fått snudd seg er det midten av august, skolestart, full fres på jobb og høst i sikte. Ikke for å være negativ her altså, men jeg tenker at det er greit å stoppe opp og tenkte litt på dette nå, for så å nyte sommer og ferie i noen fine uker fremover.

Ha en fortreffelig juli!

mandag 29. juni 2009

Mer fra hagefronten

I knallvarmen i helga ble det frokost på stranda både lørdag og søndag. Det er jo bare genialt - nesten ikke folk, veldig hyggelig for både store og små, og minstemann sover som en stein når man kommer hjem igjen til hviletid midt på dagen.

I varmen kom også den etterlyste roseblomstringen:
Jammen ser det ut til at det kan bli jordbær i kurven også! Planen er å plante disse i et nytt bed som skal lages i et hjørne på det nye gjerdet.
Lavendelen kommer sakte, men sikkert. Vi har to etterhvert store planter av dette mellom rosene. Jeg har aldri klippet dem ned, men leste nettopp noe om at de ville komme enda bedre om man gjorde det på våren. Noen som har erfaringer? Jeg vil ikke teste ut dette, her må jeg være sikker før saksa eventuelt skal frem til våren!

fredag 26. juni 2009

Sommer i hagen

Etter kjipe sykedager er det deilig å være friske igjen, også i dette været da! I morgen tar vi frokosten med på stranda :)

Det er fine forventningsfylte dager på blomsterfronten, og spesielt rosene ser jeg frem til kommer for fullt. Thea synes også det er stas, og poserer gjerne med lavendelen.




Ha fine dager i sommervarmen!

søndag 14. juni 2009

Prikker - ikke bare for interiøret!

I går hilste jeg på min nye bittelille niese L - verdens søteste selvfølgelig :) Barselgaven bar preg av min prikkedille, en søt kanin med heklekjole fra Kremmerhuset og prikkete sett fra Polarn O. Pyret.Jeg kjøper alltid litt store klær, så med hennes 2.4 kg tar det nok en stund før str 68 kan tas i bruk :) Her er skjønnheten, 5 dager gammel:
Tiril har vært i bursdag i dag, og laget hele bursdagskortet selv. Hun kan alle de store bokstavene, men ikke å sette dem sammen selv enda. Nøysomt kopierer hun derfor her skriften fra et annet ark, før det hele dekoreres med klistremerker. Fra høsten av blir det skole, og i går fikk vi vite hvem hun skal gå i klasse med. Vi er veldig fornøyd med utfallet :) Nå er det bare 4 uker igjen av barnehagelivet før ferie og oppstart på SFO - hvor har disse årene blitt av?!?

onsdag 10. juni 2009

Gjerde

Enda et stort skritt på veien mot ferdigstillelse av tomta er tatt i dag. Gjerdet kom på plass, og det ble veldig bra, synes vi. Den lille tomta kan utnyttes enda bedre nå, og det morsomme biten med mer planting kan ta til :)
Inntil hekken får vokst seg stor og fin blir det litt corny mot sørgrensen av tomta, men her er det vel bare å være tålmodig.
De tre syrinene bak garasjen ble buret inne. Det kan være fin beskyttelse både mot vind og snømåker, og også eventuelle rampefanter som blir nærgående (en gren ble på mystisk vis funnet brukket sist uke, og DET skal vi ikke ha noe av!)

Nå er det bare å vente på regninga... ;)

mandag 8. juni 2009

Litt nytt

Lyseblått har blitt en favoritt. Litt stæsj av den fargen har allerede funnet veien til kjøkkenet og tallerkenhylla, og i dag ble det jammen litt til - et herlig kjøkkenhåndkle og noen kluter fra Rice, samt litt lyseblått prikkete Green Gate.Tiril har kommet med friske blomster i dag også, og disse får pynte på tallerkenhylla sammen med litt lyseblått. Rart det skal være så mye glede i å pynte en hylle!? Man får vel tenke som mobbeofferet det stod om i Dagbladets Magasin for noen uker tilbake - "den som kan glede seg over lite, har mye å glede seg over". Noen ord å ta med seg, det der. Og det spirer og gror ute! Vi har stort sett bare to bed og noen potter, men igjen - det er stor stas med små gleder. Lavendelen og rosene er på full fart med blomster, og det er lett å finne igjen stedet der fuglebrettet med solsikkefrø hang i vinter :)
Thea er veldig glad i å leke med dukker og dukkevogn. Vi har til tider mus i garasjen, og i vinter har de bodd i hennes dukkevogn, med alt det ekle det fører med seg. Spist på dukkene har de også, makabert og ekkelt. Nå har hun derfor arvet min 30 år gamle vogn med tilhørende dukke, retro 70-talls i brunt og oransje og med matchende sengesett sydd av min tante. Stor stas og en ny favoritt :)
Må også nevne at det er en stor dag i dag; min bror og hans samboer har fått en datter, jeg har dermed blitt tante igjen og jentene har fått sin aller første kusine :)

søndag 7. juni 2009

Dansehelg

Denne helgen har det vært avslutning på Tirils barneballett. Det betyr en del timer med øving og forestilling, både for Tiril og for meg, som har vært påkledningsassistent bak scenen. Men før forstilling i dag gikk familien minus meg på tur for å se etter rompetroll, bever og liljekonvall. Beveren uteble, men det ble uttelling på de to andre punktene: Og endelig er det markblomstsesong igjen - Tiril elsker å plukke dem, og jeg elsker å få dem :)

Etter dansen ble det grillings, etterfulgt av rabarbrapai - jepp, det er sommer!På interiørfronten foregår det lite for tiden, bortsett fra planlegging av en forestående Ikea-tur. Ser på nettsidene deres (som jeg forøvrig synes har blitt mye mer brukervennlige i det siste) at det har kommet en del nyheter, så det er best å være forberedt på alle eventualiteter man kan møte på i butikken. Jeg blir alltid så satt ut når jeg kommer dit av alt som er å se på, så en handleliste er greit å ha :)

Ha en fin sommeruke!

onsdag 3. juni 2009

GPP og bruktfunn fra jobben

Det har blitt juni, og de siste par ukene har rast avgårde uten at blogging har vært et tema, egentlig. Det blir lite tid foran pc'en når det er lyse og varme lange dager. Men nå er det kaldere igjen og den gode gamle vinden er tilbake, og i motsetning til hvordan det var på 2. pinsedag, er det i dag ikke aktuelt å sitte med hjemmekontor på verandaen klokken ti om kvelden...
Her er et orkidéprosjekt som endelig ser ut til å gå riktig vei igjen. Vanligvis har jeg utrolig grønne fingre her hjemme når det kommer til orkidéer; de blomstrer og koser seg, og kommer med nye grener støtt og stadig. Denne på bildet var en tur innom kontoret på jobben for et halvt år siden, og tok nær sin død av det. Alt av blomster falt av, etterhvert visnet også bladene. Jeg tok den med hjem, klippet av rubbel og bit bortsett fra et ørlite nytt blad på tur opp, og satte den i sørvinduet. Nå har den jammen kommet seg fra sin nær-døden-opplevelse, og mor er så stolt!

Apropos jobb har vi der hatt århundrets ryddeaksjon de siste ukene. På et gammelt universitetsinstitutt med plenty av lagringsplass rekker man å samle MYE på de sikkert femti årene det må være siden forrige aksjon av samme format. Alle måtte være med på å tømme flere kjeller- og loftsrom for lassevis med gammelt laboratorie-, glass- og matproduksjonsutstyr, og det meste skulle kastes. Noen av oss hadde mer fremtredende loppisgener enn andre, og var mer ivrige på å snoke gjennom kasser enn å faktisk få dem i containeren ;) Kontoret fikk seg litt pynt, og jeg kom hjem med en osteklokke, en fin gammel glasskolbe og noen petriskåler i glass. Bruksområde er ikke avklart for alt, men "kjekt å ha som sikkert kommer til nytte en vakker dag" er det iallefall :) Ellers er jeg fortsatt superfornøyd med tallerkenhylla mi :) Fikk imidlertid en overraskelse da jeg skulle lukke skyvedøra til kjøkkenet for å slippe å høre oppvaskmaskinen her en dag. Hadde jo ikke tenkt på at den døra befinner seg i veggen bak hylla... Hallo! Heldigvis har vi ikke skrudd inn i døra, men skruene ligger midt i et stort speil i midten av døra og butter i de siste 15 cm av døra når den dras ut. Altså må hylla ned igjen en tur, og skruene kappes av noe. Det var litt slit å få dem skrudd inn første gang ettersom man må få inn skrutrekkeren i en vinkel, så det blir nok et TTT-tilfelle her... Dagens kveldsdigg: Moreller - nammenam!