lørdag 31. januar 2009

Helg og Sagen Vintage Design

Dagens innlegg starter med et bilde av noe av det første jeg kjøpte til huset her før vi flyttet inn, to hvite hjerter i keramikk tror jeg, med chubby engler på, til å henge i vinduet. Litt rart at jeg kjøpte dem da, siden jeg på den tiden var utrolig opptatt av Bonytt-stil, stramme linjer og minimalistiske møbler i svart, skinn og stål. Det må ha vært min indre romantiker som prøvde å komme seg frem i form av dette impulskjøpet ;)
I lokalavisa i dag var det en reportasje om mannen bak Sagen Vintage Design, har bor visst i dette området. Jeg har flere av hans flotte kort, og det var gøy å se at det faktisk er en mann som har plukket opp dette behovet vårt for nostalgiske motiver, gjerne ispedd en aftenbønn (selv om kona er med og velger motiver, ifølge reportasjen). Jeg har forsøkt å finne reportasjen på avisens nettsted uten hell, så jeg legger ut noen av bildene her. Ett av bildene er fra Sagens stand på interiørmessen sist helg. Jeg var ikke der, men bildet viser at det var en flott stand, ser ut som en nydelig stue med hvitt panel, rammer med hønsenetting og flotte kort, hortensia, shabby chic kommode og det hele :)
Her er helgens dose blomster- og pyntebilder. Noen nye servietter, Jeanne D'Arc-krokus og tulipaner er alt som skal til for helgelykke, og når huset attpåtil har fått seg en vask, ja da er det bare stas ;)
Og her er ett favorittbilde, det er av mine oldeforeldre med farmor da hun var 4-5 år, på fisketur med en jevnaldrende kamerat av farmor. Farmor er født i 1924, så det er nok fra slutten av 20-tallet. Fiskestangen er av typen hjemmelaget. Farmor har strikkejakke og skjørt eller kjole med kapper, og de koser seg med en liten matbit på en fin sommerdag ser det ut til. Superfint i denne rammen, som jeg har kjøpt i en av mine favorittbutikker, Gavehjørnet Inspira på Mysen. Damen bak butikken har forøvrig nylig startet en blogg som også er på NIB, under navnet Inspira. Sjekk den ut :)
Avrunder med et bilde av en fornøyd Thea som spiser kveldsmat etter halvannen times lek ute i kveld, med akebrett og spark.
Ha en fortsatt fin kveld!

onsdag 28. januar 2009

Sofaen kaller

Nok en kveld i sofaen for min del. I dag med selskap av pc'en og "Knocked up" surrende i bakgrunnen. Thea hadde litt floker i håret i kveld, og da jeg gredde håret fikk jeg se hvor langt det egentlig er. Så vi måtte teste musefletter og selvfølgelig dokumentere litt:) Ha en strålende aften!

tirsdag 27. januar 2009

Snøkanin

På søndag var det deilig å være ute i snøen et par timer. Vi bygde snømenn og baset, og en liten snøkanin fikk også se dagens lys.

I kveld har jeg bare sittet i sofaen, lest siste BoligPluss og surfet, med tv'n surrende med håndball og fotball i bakgrunnen. Har spist en gørr og unødvendig kokosbolle uten kokos fra Sverige, og nå er det vel egentlig bare å komme seg i seng og samle energi til en ny dag med full fres. Har jo også startet på en av chick lit-bøkene jeg handlet superbillig for en stund tilbake, som det jo er ålreit å lese en stund i før lyset slukkes :)

Siste post i dagens innlegg blir nytt punkt på Ikea-handlelista; en Hensvik-hylle som skal få romme bøker, bokser, kurver eller lignende over bokhylla på kontoret:

lørdag 24. januar 2009

Lørdagsoppdatering

Dagene fortsetter å rase avgårde, og blogging i uka er bare å glemme for tiden. I dagslyset i dag tok jeg noen bilder, og det går som vanlig mye i blomster og vinduspynt ;)
Det har snødd i hele dag, og bortsett fra en tur på jobben har jeg vært inne. Litt husarbeid, litt aviser og kaffe, litt internett og litt maling med Thea. Tiril har vært i bursdag, som startet med grilling av pølser på bål ute.
Nå er kvelden her, og det begynner å lukte godt fra kjøkkenet. Hjemmelaget pizza til jentene, og marinerte scampi, chorizo, fylte chili, foccacia og aioli på oss voksne (neida, enda ikke lei av tapas...!)I morgen blir det bursdagsselskap, min lille nevø blir 1 år og det må behørig feires.
Ellers bringer vel resten av helgen en luftetur ut for alle, venninnebesøk og kanskje litt dataspill på Tiril, og enda mer tegning og maling for Thea :)Ha en fortsatt fin helg!

søndag 18. januar 2009

Liten oppdatering

Med mye å gjøre på jobben, som også innebærer en tur innom der i helgene, merker jeg at det blir mindre blogging. Men her er iallefall en liten status fra kollen. Gårsdagens store event var Disney on ice prinsesseshow, Tiril og jeg var der sammen med venninne Silje og hennes mamma. Bra show, men jentene var vel så opptatt av godteri og alt stæsjet som var tilsalgs OVERALT der inne. Og det til vanvittige priser; hva med 100 kr for en bøtte popcorn og 95 kr for en slush (riktignok i en prinsessekopp)?!? Vi kjørte buss til og fra byen, og rakk en tur på burger King før hjemturen, en riktig hyggelig "helaften" ;)

Når man har mindre tid til å stelle hjemme, får man behov for å fikse litt når tiden tillater det. Så etter mørkets frembrudd i går tok Thea og jeg en gåtur til Rema for å kjøpe blomster. Er så fornøyd med blomstene de tar inn, godt utvalg og billige avskårne. Siden vi gikk måtte vi har noe som tåler litt kulde, og det ble 2 bunter tulipaner i blekrosa. Mye glede i en bukett friske blomster i følge med noen tente lys en mørk kveld! Ellers lurer jeg litt på om den kommende Ikea-turen også skal innbefatte handling av stol. Iallefall skal jeg prøvesitte en Lillberg: Det er til høyre for stuebordet (se bildene nedenfor) vi vurderer en stol. Den må ikke være dominerende, for jeg liker det åpne preget som er i stua nå. Lillberg synes jeg kan virke liten og åpen og dermed kanskje passende. Fargen er jeg også usikker på, den finnes ellers med hvite puter og bjørk stamme (som jo kan males hvit feks). Iom at vi har flere innslag av svart tror jeg kanskje den helsvarte ville være ålreit. Ser for meg en hvit Ludde oppi for å myke opp litt. Kanskje kjøpe hvite trekk i tillegg? Noen som har noen formening? Regner vel forsåvidt med at de fleste interiørbloggerne ville gått for helhvitt... Neste post på helgeprogrammet er bursdag hos mine foreldre, hyggelig med familieselskaper :) Ha en fortsatt fin helg og en strålende arbeidsuke!

søndag 11. januar 2009

Tirils rom

Tenkte å vise litt fra Tirils rom i dag. Bildene er fra før jul, etter en heftig rydderunde for å gjøre plass til julegavene. Som det lett kan sees bor det her en jente som er veldig glad i rosa og prinsesser, men som samtidig har plass til en ManU-plakat ;) Pulten fikk hun for et års tid siden, den brukes egentlig lite foreløpig. Unntakene er hvis hun er våken før oss på ukedagene, da sitter hun her og tegner. Men nå i den mørke årstiden er hun murmeldyr og våkner ikke før vi har gjort inntil flere vekkingsforsøk ;) Maling med vannfarger står høyt i kurs her for tiden, hos begge jentene. Tiril ble inspirert av han Øistein som har små tegnesnutter på barne-tv, og tryllet frem Flagre i går: Ellers har jeg fylt opp med chick lit etter å ha vært på en billigsjappe her i nærheten. De kjøper varepartier fra havarerte transporter, og man vet aldri hva de har. Denne gangen hadde de blant annet haugevis med bøker, alle til 10 kr. Jeg kjøpte disse 4 plus én til i samme sjanger, samt en hardcover Nick Hornby. Nå skulle lesingen på senga være sikret en god stund :) Jeg er veldig glad i sånne "damebøker" på senga, det er underholdende og mye å kjenne seg igjen i, og fritt for vold og krig.

lørdag 10. januar 2009

Lengter etter sommeren...

Det blåser ute, er sånn midt imellom frost og mildt, og guffent etter min smak. Lengter etter vår og sommer, ikke minst når jeg så igjen disse bildene fra sommerferien...!

Fortsatt god helg :)

torsdag 8. januar 2009

Full fart

Etter nesten 2 uker med daffe dager og sneglefart er det nå full fart igjen. Denne uka har så langt flydd avgårde! Hektiske dager på jobb, og familieliv før litt mer jobb på kvelden. I morgen er det nyttårsfest på jobben, og som medlem av arrangementskomitéen betyr jo det at man har noen oppgaver i den forbindelse også. Jeg har bl.a. ansvar for musikken, og har prestasjonsangst. Jeg har ingen stor musikksamling, og "publikum" spenner vel mellom rundt 20 år til rundt 60 år. Da bør det kanskje inkludere både Erik & Kris (hvis de heter det) og Leende guldbruna ögon?!? Ingen av disse frekventerer min iPod, men en dæsj Coldplay, litt Marit Larsen, en smule U2 og litt Stevie Wonder iblandet litt 80-tallsmusikk og listeaktuelt får våga seg.

I dag kom en liten engel inn i heimen, og får menge seg på spisestuebordet med noen tulipaner i en ny House Doctor vase.

Stort mer er det ikke å melde herfra - tudelu!

lørdag 3. januar 2009

Shoppings

Det ble verken eller på meg i dag, ref tidligere innlegg. Istedet ble det koselig skravlings med te og suuper pusepassegave hos naboen :) Og shoppingen ble med klesfokus, samboeren fikk endelig handlet seg nye klær. På typisk mannevis ble det masse på én gang, og det meste på salg, så det var effektivt og vellykket. Vi tok en liten matbit før kinoen, og i minuttene mellom mat og kino fikk jeg rasket med meg 2 par nye ørdobber på salg hos Accessorize, så da fikk jeg tilfredsstilt shoppinglysten jeg også :) Filmen var veldig bra, og vel hjemme har vi kost oss med litt tapas (bombe?!). Nå venter resten av den tsjekkiske pilsen og helgemagasinene - her slår vi virkelig ut håret når vi har barnefri... ;)

Valgets kval...

Jeg er alene hjemme. Samboeren er på fisketur, jentene har blitt hentet av besteforeldrene for overnattingsbesøk. Men, what to do? Opprinnelig plan var å farte på shopping (ikea, home&cottage, etc). Men det blir en liten shoppingtur (med annet fokus da...) med samboeren i ettermiddag, før vi skal på kino og se Max Manus. Så jeg kjenner at lysten til å reise en halvtime med bil hver vei nå på formiddagen er litt liten. Alternativet er å ta av pynten på juletreet og ta en vaskerunde, men det er jo typisk å bruke egentid på det :( Får ikke bestemt meg jeg!

Jentene fordriver litt tid mens de venter på bestemor og bestefar.

Surret rundt i huset og tok noen blomsterbilder... (Se Kristine, azaleaen lever i beste velgående!)

torsdag 1. januar 2009

På tykk is

I dag har vi vært et par timer på isen på et vann i nærheten. Alle fisket, og Thea fikk sin første fisk - en liten abbor! Selvfølgelig var mitt kamera tomt for strøm akkurat da det skjedde, så det er en udokumentert hendelse, dessverre. Vi hadde med sparken til Tiril, og det var jammen redningen for Thea som syntes det var altfor glatt. Hun satt fornøyd på sparken, og sov nesten en time i vogna der ute også. Tiril hadde med skøytene sine, og øvde seg litt bak sparken og hengende etter oss. Hun har ikke fått til å gå skikkelig enda, men med dette kalde været og fortsatt noen fridager er det iallefall mer tid til å øve :)Interiørmessig forsvinner det smått om senn litt rødt her også, i dag er det spisestuebordet som har antatt mer vårlige toner. Og jeg kjører 80-tallsstil i dag med leggvarmere over tightsen. Veldig deilig i 14 minus - selv om jeg er inne, og på bildet har en rolig stund med siste BoligPluss i køyesenga :)Tudelu på årets første dag!