onsdag 28. april 2010

Vitsippor

...eller hvitveis om du vil. Et svensk ord jeg jammen ikke kunne, selv om jeg har vokst opp ganske nær svenskegrensa, og mitt barndoms vokabular hadde en del artigheter fra svensk barne-tv. Smultron var jeg heller ikke kjent med før nylig, men det er en av sommerens gleder jeg venter skikkelig på (markjordbær, men det visste kanskje du?). Det øspøser, og det er jeg faktisk glad for med tanke på hvor knusktørt det har vært i bed, plen og skog. Nå satser vi på at alt grønt virkelig skyter fart dere!

Og hei, arbeidsuka er over halveis, ikke ille bare det!

lørdag 24. april 2010

Om gardiner og å stoppe opp og lukte på blomstene

For en deilig lørdag! Småkald vind, men varmende sol, og verandadøra på vidt gap. Nye lette sommergardiner har ligget i skapet en stund i påvente av skikkelig vårvær (og å bli lagt opp og strøket...), og i dag kom både været og arbeidslysten. Fornøyd med resultatet, håper arbeidslysten rekker til en vindusvask i morgen ;) Spisestuebordet har også fått ny duk, ikke akkurat nystrøket, men fin lell:
Lyst og lett på både blomster- og serviettfronten også:
Et lite bilderas fra min mikroverden der altså. Kanskje ikke så store og viktige ting, men som jeg har sagt før har en mye å glede seg over når en kan glede seg over lite. Jeg er ivrig leser av alle helgebilag, med A-magasinet som favoritt og Dagbladets Magasin som en god nummer to. Også i denne ukas utgaver er det historier der som får ting i perspektiv. Jammen er man heldig som er født der man er, bor der man bor, opplever lite sykdom, har et trygt og ganske A4-liv sammen med de som er viktigst i verden. Det er luksus å kunne bruke energi på å glede seg over blomster, små samtaler rundt matbordet og hverdagslige småting, og stoppe opp iblant og huske på det. Fortsatt god helg!

lørdag 10. april 2010

Noen bilder å blir glad av :)

Som så ofte på denne tiden tulipaner, men nå i følge med vårblomster:Her er det noe flott i vente, nærmere bestemt Bridal Crown:
Servietter helt i min gate, flybårne fra god venninne i Sveits:
Dagens lunsj, pai med skinke, smårettpølse og purre med litt tomat-/basilikumdigg attåt:
Har en drøm har vært så snill og gitt meg en award - tusen takk! Som henne er jeg ikke helt klar for å tenke ut 7 interessante ting om meg selv, og ser at awarden har forflyttet seg mye rundt i blogglandia. Jeg sier derfor takk, anbefaler et besøk hos Har en drøm, og lar dagens bilder representere hva som gjør meg glad for tiden.
Det er vår og fortsatt mye helg og sol igjen å nyte:)

mandag 5. april 2010

Velkommen hverdag

Det gjenstår snart bare å se Himmeblå før påskeferien er over. Det har vært deilige dager med hyttetur ved sjøen og en hyggelig avslutning med besøk fra det store utland i dag. Men nå er vi klare for hverdag igjen, skole, barnehage, jobb, venner, trening og rutine. Og vår! Fra onsdag av er det meldt over ti grader, tulipanene har begynt å komme opp, og snøen er snart borte, hurra!