tirsdag 30. september 2008

Eia var vi der...

Satt i lunsjen nettopp og kikket ut på løvet som faller og faller fra de store trærne i parken på området her. Ble da litt nostalgisk, og tenkte tilbake på den fine og lange sommerferien vi hadde i år. Måtte bare kikke på noen bilder, og vil dele disse minnene om vann, strand og kafélunsj :)




Og nå: Back to work!

lørdag 27. september 2008

Babushka til minstemor

I formiddag var jeg på en veldig hyggelig shoppingtur med to naboer. Vi besøkte et par lokalsentre med mye flott. Jeg endte opp med dette:

Prinsesseboksene er supre til mye rart - perler, smågodt, oppskjært frukt, smykker, you name it. Babushkaene er til rommet til Thea, som lekbar pynt. De falt i smak, og matchet faktisk antrekket i dag også ;)

Nå har babushkaene kommet på plass på kommoden på rommet.

Den prikkete rammen jeg kjøpte hos Albertines verden fikk et koselig bilde.

Ser frem til en koselig og rolig lørdagskveld med dagens aviser, et par blader og en stoor skål godis :) Ha en fortreffelig aften!

fredag 26. september 2008

MonKEYS igjen

For en tid tilbake fikk jeg hjelp til å finne de artige MonKEYS i Norge, og Anne Grethe tipset meg om butikken Ting i Oslo. I dag var jeg endelig i byen (kan rapportere om at Singin' in the Rain er et opplevelse vel verdt pengene!), og fikk meg en tur innom Ting. Mye fint der, og mange morsomme gaveidéer. Det ble bare nøkkelstæsjet i dag, så nå får jeg vel "unlock my inner chimp", som produktteksten sier :)

torsdag 25. september 2008

Benker i området

Noen benker her i nærheten er mer forseggjort og fristende å hvile rompa på enn andre.

Noen er fargerike, knæsje og innbydende. Andre er litt mer luftige utgaver.

Denne står ved løpebanen, og poenget her er kanskje bevegelse og ikke sittekomfort?

Slott på Samsø

Dette flotte slottet så vi på Samsø i sommer. Det var et lite leketøysmuseum i nærheten, og man kunne betale for å gå en tur i museet og parken ved dette slottet. Det var et veldig fint område, men inntrykket ble dratt ned av en haug "adgang forbudt" skilt rundt omkring på plener, veier og gjerder. Vi fant ut at det heller ikke var lov å gå forbi slottet. Da vi gikk over plassen på bildet over, fant fruen i huset nemlig ut at dette var så alvorlig at hun måtte åpne vinduet og be oss gå vekk ;) Litt slukøret gjorde vi da det, men tok noen fine bilder først :)

Mer til lysfatet



I serien "kjøp av strengt tatt unødvendig, men veldig fint pyntestæsj" er dagens bidrag en skål fra Indiska med en ny grønn plante. Hadde veien forbi storsenteret i nærheten her, og må jo alltids innom og kikke på litt interiør. Skålen ropte egentlig på en husfred, men jeg er håpløs med husfred og endte opp med en sak kalt Peperomia. Uansett, opp på lysfatet med dem!
Nå blir det middag før en hektisk kveld, foreldremøte og rett på trening. Satser på en bloggbesøksrunde mens kveldsknekkebrødene inntas :)

onsdag 24. september 2008

København igjen

Om litt under to uker skal jeg igjen til København. Det blir et betydelig kortere opphold enn sist, 2 dager, og det blir ikke mye fritid. Men jeg akter å få med meg iallefall et par godbiter, og høyt opp på lista står Grønlykke, der har jeg ikke vært før (bildet er lånt fra Min lille stue, som var der nylig - håper det er greit!).

Ellers er jo Søstrene Grene alltid stas, og det er mange småperler rundt i området på Frederiksberg jeg vil innom hvis åpningstidene deres og møtetidene mine går opp :)

Ny voksduk og høsting i hagen

Fant ut i dag at det er halv pris på alle voksduker hos den lokale blomster- og stæsjbutikken, og sikret meg et par meter lyseblå med prikker. Tenkte på ute neste sommer, men den tas nok i bruk litt inne også før den tid. Oktoberbergknappen er enda større i år enn tidligere. Det var først når jeg leste om det på en av bloggene at jeg skjønte at de er fine å ta med inn, og i dag har jeg pyntet litt med den inne, også i kombinasjon med noen flotte Fairy.

Den tidligere omtalte monstersolsikken skal nok bli til flere mindre utgaver neste år, iallefall har vi prøvd å tørke og ta vare på noen frø. I etterkant har vi lest at frøene bør få tørke litt på blomsterhodet før de høstes, men vi plukket ut en drøss og tørket dem på en avis oppå et skap i stua. Nå er de tørre og skal bo i et kaffefilter til våren kommer :)

tirsdag 23. september 2008

Noe å glede seg til :)


På fredag skal min kjære og jeg ut på en aften alene, for første gang siden jeg kan ikke huske når. Vi skal på Oslo Nye og se en forestilling jeg har gledet meg til siden vi fulgte jakten på hovedrolleinnehaveren på tv, og vi skal spise godt et eller annet sted - gleder meg :)

søndag 21. september 2008

Savner du noe, Åge?

Jentenes favorittsolbriller er disse her, ekte vintage fra åttitallet og arv fra bestemor. Til og med sammenleggbare! Lurer på om Åge Aleksandersen kanskje savner dem ;)

Flisehjelp!

Savner noe mellom benkeplaten og overskapene her. Stål er ikke aktuelt, synes det blir for hardt, pluss at vi hadde det tidligere og det er et herk å holde pent. Har vært innom tanken på tapet med glass foran, men tror nok det ender med fliser til slutt. Enten hele veien opp bak vifta og helt bort til der overskapene slutter på venstresiden, eller samme høyde (opp til skapene) hele veien, også ved vifta. Noen som har tips om hva som kunne vært fint, spesielt av typer flis?

Søndag

Dette er en søndag med fullt program. Vi har hatt overnattingsgjester som på tidlig formiddag ble avlevert i Oslo. Så bar det til Tusenfryd, der vi frydet oss et par timer for siste gang i år. Nå er det en liten hvil (altså blogg for min del), før det skal bakes kake for å servere besøket vi får om en times tid. Hurra for Toro og Piano, heldigvis begge veldig gode venner av meg ;) I går var også en sosial dag, med danseforestilling og to omganger besøk.


På bildet forbereder Tiril kortet som følger med pakken hun skal ha med i bursdagen til bestevenninnen sin neste helg. Det blir en roligere helg, på fredagen blir det voksenkveld for første gang på lenge. Jentene skal til besteforeldre og vi skal på "Singin' in the rain" og spise litt et eller annet ålreit sted. Gleder meg :)

lørdag 20. september 2008

Kjøkkenvinduene mine

På kjøkkenet er det 3 vinduer. Da vi flyttet inn for litt over 2 år siden, kom det opp limegrønne liftgardiner og matchende lampe. Fint nok, men ble ganske lei etterhvert. Nå har det en god stund vært lysekrone og beige gardiner fra Åhlens med litt hjertepynt der snorene knytes. Har også funnet ut at like potteskjulere i alle vinduene gir rolig inntrykk, og disse fine kremfargede er fra den lokale blomster- og stæsjbutikken. Orkidéen til venstre på det nederste bildet er min store stolthet, den har blomstret konstant i månedsvis :)

Fortsatt god lørdagskveld!

fredag 19. september 2008

Et lite bloggifisert sted..


Snakker her om kontoret mitt. Det vil si, jeg deler det med en kollega. Han sitter vanligvis der rett bak ryggen min, men er for tiden et halvt år i utlandet. Vi er begge veldig interiør-interesserte, og bruker tidvis litt vel mye tid på å skravle om det. Vi må vel innrømme at interessen ikke helt skinner igjenom på kontoret, men vi pynter da litt på hvert vårt vis. M digger sin Albert Einstein action figure, mitt mottrekk er en trefigur av den tsjekkiske muldvarpen fra barne-tv på tidlig åttitall.

Møblementet er vitterlig ikke av nyeste dato, men da jeg kikket litt nøyere på pulten min begynte jeg å synes at formen egentlig er veldig fin, og den hadde nok gjort seg i hvitt :)

Ønskeliste


Fortsatt er det en god stund til både bursdag og jul, men jeg har gitt beskjed til omgivelsene at dette står på ønskelista. Så er det bare å håpe at noen tar affære, og at jeg har glemt det igjen før noen av begivenhetene inntreffer :) Det neste på ønskelista er en sånn beige stjernepute fra Gant som Bak en sky har!

(Bilder: Princessbutikken.no)

onsdag 17. september 2008

God kveld i stua

I kveld er det god høststemning i stua. Barna er i seng, vi er slitne etter arbeidsdagen og det er godt å sitte på blogger'n med en kopp te og litt sjokkis. Bloggeplassen min er bak rosekvasten på spisestuebordet der, det er sentralt i forhold til både påfyll av digg på kjøkkenet og oversikt over hva som skjer på tv-fronten ;)

Gasspeisen er jeg veldig glad i. Den er termostatstyrt, og det betyr at på kalde morgener kommer man ned i en mørk stue der peisen er på, og det er en hyggelig start på dagen.

Vi fikk en flott blomsterbukett av min svigerinne og hennes venninne som overnattet her i helga, og de traff blink med hvite roser :)


Ha en fortsatt fin høstkveld!

mandag 15. september 2008

Lysfat og salongbord


På dette fatet er det tente lys på kveldene nå. Innimellom må vi lufte fordi det kanskje blir litt vel mange telys i stua;) Ser ellers frem til å bytte ut salongbordet ila høsten. Det vi har nå er et ikea-bord fra 2000 i bjørkelaminat, ganske oppsprukken sådan. Sannsynligvis erstattes det av dette:

søndag 14. september 2008

Realiteter

Ok. Jeg har innfunnet meg med de faktiske forholdene nå. Høsten er utvilsomt her, og de siste sommerrestene er borte. Selv om det så er strålende sol, blir det ikke t-skjortevær mer. I natt var det null grader her.

Konsekvens: Parkdresser må frem, likeledes ullsokker, luer, votter, tykke jakker, skjerf. Et bra lager skal med til barnehagen, og det samme må være lett tilgjengelig hjemme.

Problem: Liten gang, ett klesskap på 4 personer. Fullstappet sådan. Rett og slett umulig å vite hva det rommer.
Løsning: Skapet må ryddes. Ingen oppgave man går til med stor lyst.

Men da slagplanen var klar, gikk vi igang med felles innsats og stor iver, så stor at før-bilde ikke var i tankene. Men jeg kan love at det var ille; fleecejakker som ble stappet inn der det var hulrom og ellers MYE støv og utvokste klær. Mini-sykkelhjelmen vi har lett etter flere ganger uten hell, dukket også frem.

Det gikk overraskende fort å få orden i sakene. Nå har alle sin boks med votter, luer osv, og barnehagesekkene som brukes til turdagen én gang i uka har fått fast plass. Vår-/høstjakker er flyttet til kottet, vinterjakker og parkdresser har blitt hentet frem. Far i husets skidress og skisko har fått egen boks med lokk på toppen av skapet. Er strålende fornøyd med resultatet, nå bør det være mulig å holde resten av gangen ryddig fremover!

fredag 12. september 2008

Fra hat til elsk...

Jeg har vært en ihuga motstander av Crocs og alle mulige etterlikninger. Ja, de er sikkert lette og luftige og alt sammen, og det er ikke det at jeg er så innmari motebevisst og anti av den grunn, men hallo! - svære tresko i plast i lysende blått og alle mulige knæsje farger?! Ett sted må grensen for hva som er greit gå lissom. Sånn har jeg tenkt.

Inntil jeg fikk se ei dame på jobben med litt smalere og mer ballerinasko-aktige Crocs. Hmm, måtte jeg tenke, så jo faktisk ut som perfekte labsko da, og på lab'en skal jeg være MYE fremover. Hos en av bloggedamene fant jeg link til taylorshoes.com, og sveivet avgårde en bestilling på Mary Janes, str 8, farge White Pearl. I dag kom pakka, og jeg DIGGER mine nye jobbsko :)

onsdag 10. september 2008

Lunehjem, pai og prikkekunst

I dag kom pakken fra Lunehjem.no, og som vanlig var det med mer enn bestilt (her har de skjønt hva alle liker, nemlig free stuff!)

Fikk med 2 "pakkelapper" og et nydelig kort, og sistnevnte passet ypperlig i den blå prikkete rammen jeg kjøpte hos Albertines verden sist uke:

Dørmatta jeg bestilte havnet på ved verandadøra foreløpig, og jeg gleder meg til å henge opp sinkkroken med et velkommenskilt ved inngangsdøra.

Ellers har vi testet mer pai i dag. Dagens variant ble oppkuttede epler fra mine foreldres hage, blandet med en pose av Noras jordbær- og rabarbradessert. Som topping en blanding av mel, havregryn, smør og litt sukker. Resultatet ble fortreffelig, helt topp med en dæsj vaniljesaus. Her aner jeg uante variasjonsmuligheter, og også plommene i min brors hage og flere Nora-varianter skal prøves ut denne høsten :)

Til slutt i dag tenkte jeg å vise at prikkedilla sprer seg i familien - her er et av Tirils kunstverk:

Solsikkemonster

Den tidligere omtalte solsikken Tiril plantet som et frø i barnehagen i vår, har nådd nye høyder. ENDELIG blomstrer den, den rakk det før sesongen er slutt! Høyden er nå 3 meter, og det er vanskelig for gartneren selv å nå opp :)

Til helgen finner vi frem sag, øks, motorsag eller hva det nå er som skal til for å få monsteret ned. Men blomsten er jo flott da. Skal prøve å ta vare på noen frø, så kan vi så en ny til året (men ikke i dét bedet!), evt også lure oss til å så noen på fellesområdet her på feltet, som ikke akkurat er et pent syn ;)