tirsdag 29. juli 2008

Gave og knapper

Min gode nabo Kristine kom med "grattis med blogg"-gave i går kveld, og disse herlige tingene ble straks tatt i bruk i leveggkosekroken :) Tusen takk!


Vil ellers vise frem noen flotte knapper jeg har bestilt fra Snella og Petronella.
Disse heter Rampeunger, og er noen av de artige og kreative produktene de lager og selger. For de damer som skal gifte seg snart (hei Hege!) er det også gode idéer for morgengave til sin kjære ;)
Nå bærer det ut på tur på jakt etter ny kameralinse før ferien, så blir det vel en del pakking resten av dagen før Danmarksavreise i morgen - nyt dagen!

lørdag 26. juli 2008

Årets solsikke

En fin tradisjon i barnehagen til Tiril på 5 år er at de hver vår planter en solsikke hver, som de får med hjem når den har blitt ca 10 cm høy. Dette er vår andre solsikkesesong, og ettersom fjorårets ble kjempehøy men ikke blomstret, valgte vi i år å plante i et bed som har mer sol.

Solsikka har blitt over 2 meter og har tykk og kraftig stengel, men så langt ingen blomst. Lurer på hva som skal til for å få den til å blomstre?! Uansett, den har satt resten av bedet ut av proposjon, og neste år frister det å plante den i en potte eller et sted hvor den kan dominere mer for seg selv :) Litt vel dominerende i forhold til resten, tujaen og hengeselja ser jo ut som jyplinger i forhold...

Sommer i hagen og ny verandakrok

Stort sett hele første og deler av andre ferieuke ble brukt på å lage en levegg og hyggelig krok på den til nå så nakne verandaplattingen. Den er veldig vindutsatt, og det blåser stort sett alltid her oppe på kollen ettersom hele skogen snart er fjernet for å gi plass til nye hus. I tillegg har vi følt oss litt på utstilling, ettersom ingen hekker har vokst til enda og vi også har en gangsti som går rett forbi verandaen. Her er et inntrykk av før-situasjonen:



Så resultatet, i dagslys og kveldskoslys (igjen takk til amatørfotografsambo som kan endre lukketider og sånne ting for å ta fine bilder i alle slags lys!):


Litt maling mangler på toppbordet og kanskje enda litt mer planter og kos, men vi er veldig fornøyde og har brukt den hver kveld med masse tente lys nå i den deilige varmen! Nye møbler ble det jammen også, en hagemøbelgrossist i nærheten har gått konkurs og jeg fikk de trip trap-liknende hvite møblene jeg har siklet på! Puter er ikke anskaffet enda, men en Ikea-Ludde har fungert bra så langt :)

Jeg nyter også synet av alle blomstene i hagen om dagen, nå blomstrer alt som mest og det har kanskje forandret seg når vi har vært borte på ferie en stund. Derfor har jeg foreviget litt nå:








Nyt sommeren fortsatt!

mandag 21. juli 2008

Blomster og bier.. nesten

Langs den ene garasjeveggen har vi klatreroser med lavendel imellom. Dette skal visst være lurt mot bladlus, ettersom de ikke liker lavendellukten, og så har vi da heller ikke hatt bladlus på rosene de to sesongene de har hatt så langt.

Humlene, derimot, digger lavendel, og det er 2-3 stykker på hver busk hele tiden. Jeg bor sammen med en ivrig amatørfotograf med makrolinse, og han tok dette fine bildet i dag :)
Posted by Picasa

søndag 20. juli 2008

København

I juni var jeg 12 dager i København i forbindelse med et kurs, og fikk da shoppet litt også. Det ble blant annet sandaler, veske (fra Esprit, en favoritt innen klær og stæsj), masse fargerikt og fint tøy til jentene - attpåtil til salg, og på det ukentlige loppemarkedet på Frederiksberg fant jeg to fine Sia-boller. I tillegg ble det noen nye knotter til klesskapene og en liten hvit duk med blondekant til kommoden på kjøkkenet. Så mye mer lekkert, men av hensyn til både koffert og lommebok måtte jeg pent begrense meg :)
Posted by Picasa

Utekveldsstemning - reprise ønskes!


Fant et bilde fra et par uker tilbake, da det var supervarmt og deilig - ønsker meg reprise på dette i kommende uke!
Posted by Picasa

Kolle-kollasj (som det så fint heter i fornorsket Picasa)


Vel, bloggebasillen bet meg med én gang, og de fristende bladene fra forrige innlegg må faktisk vente til i morgen! Har nå snekret sammen et lite collage (foretrekker egentlig det ordet fremfor det sikkert mer riktige og norske kollasj!) av noen interiørbilder, for å vise litt av stilen her.

Én av tingene jeg ønsker med bloggen er å få hjelp i innredningsproblemer, så etterhvert dukker det nok opp bilder av en vanskelig tv-vegg (høstens prosjekt), en umulig hylle i trappegangen og andre ting det sikkert kan komme gode innspill på, i tillegg til noen hverdagsbilder og småtablåer som kan finne på å dukke opp :)
Posted by Picasa

Bloggpremiere og kosekveld i regnet

Etter å ha vært flittig leser i interiørblogglandia i en lang stund nå, tar jeg nå spranget ut i denne verdenen selv og prøver meg med en blogg!


Her er det feriemodus og vi har vært ivrige på leveggen vi bygger på verandaen, men i dag har det regnet hele dagen og to små og to store har oppholdt seg mest inne. I ettermiddag ble det en tur til nærmeste Narvesen-kiosk, og jeg skal nå sette meg godt tilrette med bringebær-te og Walters mandler med fangsten: